Skladno z uskladitvijo z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) je naš namen seznanitev uporabnikov storitev spletne trgovine planteh.si ter drugih oseb z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov ter pravicami posameznikov na tem področju.

V spletni trgovini planteh.si spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke. Vsi posredovani osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni le za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Z vašimi osebnimi podatki upravljamo s skrbnostjo, upoštevajoč veljavno zakonodajo in najvišje standarde njihove obravnave ter jih ne posredujemo tretjim osebam.

Upravljalec podatkov

Upravljavec vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali je podjetje PLANTEH,

Janez Penko s.p., ki z osebnimi podatki ravna skladno s svojimi zakonskimi obveznostmi.

Podatki o upravljavcu:

Naziv: PLANTEH, Janez Penko s.p.

Naslov: Snežniška 3

Poštna številka in kraj: SI-6250 Ilirska Bistrica

Matična številka: 8272689000

Davčna številka: SI35855088

Osebni podatki, ki jih zbira podjetje:

ime in priimek kupca, elektronski naslov, geslo v šifrirani obliki, naslov za dostavo, naslov za izdajo računa, kontaktna telefonska številko, druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini, Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV.

vsi podatki o nakupih in plačilih podatki vezani na vašo uporabo in profil (izdelki v košarici ob nezaključenem naročilu, pogosti nakupi, komentarji in ocene ponudbe, zadnji ogledani izdelki) tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Posameznik ima v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov naslednje pravice:

pravica do vpogleda in popravka,

pravica do blokiranja,

pravica do izbrisa ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov,

pravica do podaje ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov,

Vse vaše pravice boste najlažje uveljavili tako, da nam posredujete svojo zahtevo na naslov podjetja ali po elektronski pošti na naslov info@planteh.si

Z registracijo v spletni trgovini planteh.si (www.planteh.si), se kupec oz. fizična oseba strinja s pravili in pogoji poslovanja spletne trgovine planteh.si. Spletnemu mestu dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov vnesenih ob registraciji (ime in priimek, elektronski naslov, geslo v šifrirani obliki, naslov za dostavo, kontaktno telefonsko številko). Podatki se zbirajo izključno administrativno-tehnične namene in potrebe izvedbe plačila ter pošiljanja blaga. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, spletno mesto ne odgovarja. Skladno s členom 6 (1) 1 lit. a) GDPR, uporabo vaših osebnih podatkov (elektronski naslov) za namen pošiljanja promocijskih elektronskih sporočil. Podlaga za uporabo osebnih podatkov iz točke 9. je privolitev posameznika, da prejema elektronska sporočila. Od prejemanja elektronskih sporočil se lahko kadarkoli odjavite, s sporočilom »ODAJVA« na  elektronski naslov info@planteh.si.

Uporabnik spletne trgovine lahko v vsakem trenutku prekliče svojo registracijo v spletni trgovini  tako, da pošlje sporočilo na elektronski naslov info@planteh.si in izbrisali bomo uporabnikove pridobljene osebne podatke. Hranili bomo le izdane račune za opravljene nakupe, v skladu s 57. členom ZDDV, in s tem obvezne podatke (ime in priimek, naslov, kraj, poštna številka, telefonska številka). Pred preklicem registracije mora uporabnik spletnemu mestu poravnati vse morebitne neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini.

Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, kolikor je potrebno za uresničitev namena njihove obdelave oz. do preklica privolitve za obdelavo osebnih podatkov za posamezni ali za vse namene obdelav. Na podlagi zakonitega interesa uporabljamo vaše osebne podatke tudi za namene morebitnih izvršb, sodne in izvensodne izterjave. V skladu s Splošno uredbo lahko podjetje v primeru suma zlorab v primernem in sorazmernem obsegu obdeluje podatke o posameznikih za namen identifikacije in preprečevanja morebitnih prevar ali zlorab ter lahko, če je to primerno, te podatke posreduje tudi drugim ponudnikom tovrstnih storitev, poslovnim partnerjem, policiji, državnemu tožilstvu ali drugim pristojnim organom. Za namen preprečitve prihodnjih zlorab oziroma prevar se podatki o zgodovini ugotovljenih zlorab oziroma prevar v povezavi s posameznikom, kamor sodijo podatki o naročniškem razmerju ter na primer IP naslov, lahko hranijo še pet let po prenehanju poslovnega razmerja.

Uporabnik ima pravico, da zoper upravljavca vloži pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši splošno uredbo o varstvu podatkov. Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Spremembe politike zasebnosti

Podjetje PLANTEH, Janez Penko s.p., si pridržuje pravico občasno posodobiti Politiko zasebnosti skladno s spremembami storitev, na podlagi povratnih informacij uporabnikov in zaradi sprememb predpisov. Ob spremembi se na koncu Politike zasebnosti navede tudi datum zadnje posodobitve. V primeru bistvenih sprememb ali spremembe načina, kako trgovec uporablja osebne podatke, bo le-ta pred uvedbo sprememb uporabnike obvestila na spletni strani oz., kjer je dana privolitev za obveščanje preko elektronskega naslova, tudi na ta način.